top of page

Dobrodošla na uživo ženske mitske susrete inspirirane knjigom "Žene koje trče s vukovima", Clarisse Pinkole Estes

Zamisli da si jednom mjesečno priuštiš putovanje u mitski svijet Clarisse Pinkole Estes i zajedno s drugim (divljim) ženama imaš prilike uživo slušati bajke iz njezine najpoznatije knjige "Žene koje trče s vukovima", dublje istraživati njihovu skivenu simboliku kroz razne arhetipske likove, motive i praktične kreativne igre te svoja iskustva i kreacije koje nastanu na susretu dijeliti u sigurnom i opuštenom krugu osoba koje "kao da ih znaš već 100 godina", iako se možda vidite po prvi puta u životu.

Želim da zajedno oživimo ovu svojevrsnu "Bibliju za svaku ženu" koja je mnogim ženama promijenila život i način na koje doživljavaju svoju žensku prirodu.

176811.jpg

Pronađi izgubljene dijelove sebe te živi svoje želje i snove uz pomoć drevnih junakinja bajki koje sa sobom nose univerzalne mudrosti za tvoju dušu i psihu.

Dobrodošla na ženske mitske susrete,

Lorena

IMG_0328___kopija-removebg-preview.png

Je li ovaj susret za mene?

Ti si žena koja želi dublje spoznati svoju izvornu žensku prirodu. Arhetipski ženski likovi (mitske božice i junakinje bajke) te privlače, ali još uvijek nisi dublje radila s njima. Krenula si čitati knjigu "Žene koje trče s vukovima", ali ti je bila teško razumljiva i dosta intezivna. Ili ti je pak velika želja da ju pročitaš, ali nikako da ju uzmeš u ruke.

Želiš zapaliti svoju kreativnu energiju i preko kreativnog izražavanja (crtanje, slikanje, rad s glinom, ples, pisanje...) doći u kontakt sama sa sobom (nakon dugo vremena).

Želiš istinski živjeti onu (buzzword) riječ "autentičnost", ali ipak duboko u sebi osjećaš da ti nisi ti. Želiš osvijestiti svoje nametnute društvene slojeve i maknuti ih kako bi otkrila pravu sebe (tko god ona bila). Kad bi te netko pitao: "kako si?", tvoj iskren odgovor bi glasio: "izgubljeno".

Dosta ti je "moranja" i "trebanja".

Postigla si u životu sve ono što si zacrtala, ali i dalje se osjećaš "prazno" uznutra ili si pak pregorjela.

Živiš u 5. brzini i samo "radiš, radiš, radiš", ali ne znaš (kako) usporiti, a osjećaš da ti je to potrebno. Cijeniš odmor samo u teoriji, ali ne znaš to pretvoriti u praksu.

Nisi tip za velike mase, nego više voliš mala i intimna druženja gdje ne moraš se umjetno smijati.

Ako si se prepoznala u ovom opisu, onda je ženski mitski susret definitivno za tebe.

Susreti su otvoreni za žene svih dobi bez obzira na profesionalnu pozadinu, znanje i iskustvo.

Nije nužno da si (pro)čitala knjigu "Žene koje trče s vukovima". Na susretu pripovjedam bajku i nakon toga te vodim kroz njezino dublje tumačenje i interpretaciju.

"Snažni smo kad stojimo s još jednom dušom. Kad smo s nekim, ne mogu nas slomiti."

Clarissa Pinkola Estes

Što možeš ocekivati od naših susreta?

<

Edukaciju iz područja (interpretacije) mitova i bajki

Slušanje bajke koja oživljava tvoju maštu, imaginaciju i budi tjelesna osjetila

Interpetaciju simbola bajki i arhetipska analiza njezinih likova i metaforičkih slika

Povezivanje u krugu žena kroz dijeljenje svojiih priča, iskustava i dojmova

Kreativne vježbe, igre i rad s imaginacijom u skladu s temom susreta

Tko te vodi kroz ove susrete?

IMG_0328 – kopija.jpg

Lorena Vlahovski

Edukatorica, interpretatorica mitologije i certificirana moderatorica ženskih krugova

Once_upon_a_time_in_Croatia_logo_2022-removebg-preview.png

Tko sam?

Diplomirana producentica na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu i trenerica "mekih" vještina čiji je fokus istraživanje slavenske mitologije, kulturne baštine i razvoj vještine pripovjedanja.

Kao trenerica mekih vještina imam iskustvo u vođenju interaktivnih edukacija koje obuhvaćaju 4 tipa učenja temeljenih na sljedećim pitanjima: “zašto?”, “što?”, “kako?” i "što ako?”, s posebnim naglaskom na teme prezentacijskih vještina i storytellinga.

Konstatna želja za učenjem i osluškivanjem zova svoje cjeloživotne misije me dovela do edukacije na području vođenja ženskih krugova pa tako sam postala i certificirana moderatorica ženskih krugova kako bih ženama omogućila što bolje iskustvo ovakvom formom druženja.

Ulogu domaćina sam "brusila" u avanturi zvanoj "cruise manager" na brodovima po Jadranskoj obali gdje sam goste vodila kroz sedmnodnevno putovanje davajući im osjećaj sigurnosti te povezivanja s ljepotama i kulturnom i prirodnom baštinom hrvatske obale.

Kada ne istražujem mitove i bajke, volim slušati ploče na gramofonu i plesati bosa u travi (ili u svoja 4 zida).

Zašto sam spojila formu radionice i ženskog kruga?

Radionica daje strukturu i priliku za učenje i aktivnost (muški princip), a ženski krug prostor za spontanost, bivanje i jačanje intuicije (ženski princip).

 

Na početku ovog putovanja u prošlost sam se osjećala dosta usamljeno. Imala sam jednu (ali vrijednu) prijateljicu (pozdrav Heleni) s kojom sam dijelila ljubav prema slavenskoj mitologiji i narodnoj baštini. Ipak, znala sam se osjećati kao "Pale sam na svijetu", "čudno" i drugačije jer u mojoj okolini to nisu bile "normalne" teme. Maštala sam tada o druženjima gdje bi se okupilo nas par, pričali priče iz svijeta mitologije, pričali naše osobne priče uz moderiran pristup razgovora u opuštenoj, kućnoj atmosferi. Tak i tak sam uvijek više preferirala 1 na 1 odnose i manje grupe, a ne velike mase.

 

Kada sam pokrenula Once upon a time in Croatia u lipnju 2020. godine., otkrila sam kako postoji još puno duša s kojom sam na istoj frekvenciji. Većina nas se voli kreativno izražavati, vole prirodu i knjige, žele podržavajuće okruženje na svom putu rasta i razvoja i nisu za površne odnose i prazne floskule. Unutar tog svijeta sam se prvi puta našla i u ženskom krugu i nakon njega se osjećala da negdje pripadam takva kakva jesam. Znala sam da je to zapravo onaj san o kojem sam prije maštala, a sada sam mu mogla dati naziv i formu. Uz podržavajuće sinkonicitete po putu sam došla do edukacije za vođenje ženskih krugova i sada sam ovdje, kako bih tebe pozvala u krug koji spaja žensku energiju, priče naših predaka i naš život, našu osobnu baštinu. S druge strane, radionica kao forma učenja nam je svima poznata i u tom svijetu sam već dugo kao soft skill trenerica. Edukacija (u ulozi učiteljice i učenika) je moje životno gorivo. Praktičnost i primjena, kao i teorija mi je jednako važna pa ovaj spoj je nedoljiv način za učenje i druženje.

Moj pristup se temelji na aktivnom slušanju, razvijanju ranjivosti kroz dijeljenje svojih intimnih priča, sigurnom prostoru, oživljavanju slavenskih božica i bića kroz arhetipske analize, suradnji i balansu između fleksibilnosti i jasne strukture.

Prošli susreti u 2022. godini

Upali plamen svoje kreativnosti uz pomoć Djevojčice sa šibicama

Tema susreta: Koliko jako gori plamen tvoje kreativnosti?

Pronađi osobni balans između odmora i akcije u bajci "Tuljanovo krzno, duševno krzno"

Tema susreta: Vrijeme je da obučeš tuljanovo krzno i vratiš se svojem domu duše

Prigli vješticu u sebi i njezinu mitsku sliku nesputane ženske moći

Tema susreta: Susret s Babom Jagom u slavenskoj bajci Vasilisa Premudra

Odlučno prijeđi prag životnih prekretnica i promjena kao mitska heroina

Tema susreta: Od nesigurnosti i straha do osnažene i hrabre žene uz lekcije i podršku mitskih božica i junakinja bajki

Doček slavenskog proljeća

Tema susreta: sijanje sjeme namjera u zemlju ljubavi i nade

Ostvari ljubav kakvu želiš

Tema susreta: kreiranja ljubavnog odnosa i životnog partnerstva u skladu s tvojim srcem i vrijednostima

Moranina večer

Tema susreta: prihvaćanje svoje mračne strane i "zabranjenih" emocija

bottom of page