top of page
Story 2022(22).png

Preporodi se uz Žene koje trče s vukovima

ciklus uživo ženskih mitskih susreta u Zagrebu inspiriranih najpoznatijom "Biblijom za svaku ženu" Clarisse Pinkole Estes

8 bajki - 8 aspekata žene - 8 mjeseci

kroz 3 godišnja doba

PRIJAVE SU ZATVORENE

Hvala preko 60 mitskih žena koje su duboko zaronile u sebe i doživjele čaroliju ženskih mitskih susreta

Ti si žena..?

 

koju su odgajali kao "dobra djevojčica" - uvijek pristojna, dobra, draga, poslušna, nikada ne govori NE i sretna je ako su drugi sretni oko nje? Za maškare bi bila dobra vila.

ili si pak oduvijek vještica u duši, a Wednesday ti je najdraža serija na Netflixu?

Sada te muči...

 

Dosta ti je "moranja" i "trebanja". Predugo i previše si slušala druge, a premalo sebe.

Toliko se opterećuješ što će drugi misliti o tebi da već sama sebi ideš na živce, a udovoljavanje drugima ti je poznato kao "dobar dan".

Živiš u 5. brzini i samo "radiš, radiš, radiš", ali ne znaš (kako) usporiti, a osjećaš da ti je to potrebno. Cijeniš odmor samo u teoriji, ali ne znaš to pretvoriti u praksu.

Postigla si u životu sve ono što si zacrtala, ali i dalje se osjećaš "prazno" uznutra ili si pak pregorjela.

Kad bi te netko pitao: "kako si?", tvoj iskren odgovor bi glasio: "izgubljeno".

Najdublje želiš...?

Istinski spoznati svoju izvornu žensku prirodu? Arhetipski ženski likovi (mitske božice i junakinje bajke) te privlače, ali još uvijek nisi dublje radila s njima.

Zapaliti svoju kreativnu energiju i preko kreativnog izražavanja (crtanje, slikanje, rad s glinom, ples, pisanje...) doći u kontakt sama sa sobom (nakon dugo vremena)?

Oguliti nametnute društvene slojeve i maknuti ih kako bi otkrila pravu sebe (tko god ona bila)?

Živjeti riječ "autentičnost" i osjećati se ispunjeno i zadovoljno u svojoj koži?

A kakav ti je odnos s knjigom "Žene koje trče s vukovima"?

(izaberi odgovor s kojim najviše rezoniraš)

a) To je tvoja najdraža knjiga svih vremena.

b) Krenula si ju čitati, ali ti je bila teško razumljiva i dosta intezivna (pa si u jednom trenu i odustala od nje).

c) Velika ti je želja da ju pročitaš, ali nikako da ju uzmeš u ruke. Stoji ti već dugo na polici knjiga i gledaš ti nju, a i ona tebe.

Nisi jedina, sve ovo mi je jakooo poznato.

Hej, ja sam Lorena Vlahovski i ovo je moja long story short ispričana priča.

Još od malih nogu sam se identificirala s titulom "dobre djevojke" koja se s dolaskom u srednju školi i upisom produkcije na Akademiji dramske umjetnosti pomiješala s kroničnom ovisnosti o kontroli, planiranju i trčanju za uspjesima po mjeri moje uže i šire okoline. Postojala je i Lorena koja je obožavala plesati, gledati emisiju "Na rubu znanosti" i istraživati sve mistične tajne drevnih civilizacija, ali ona si nikada nije bila u prvom planu.

Sve dok...

2018. nisam krenula na predavanja o slavenskoj mitologiji,

u prosincu 2019. nisam u knjižari intuitivno odabrala knjigu "Žene koje trče s vukovima", a onda i nekoliko mjeseci kasnije, u ožujku 2020. nije korona pokucala na naša vrata. 3 ključna trenutka koji su usmjerili moj život u potpuno neočekivani novi pravac, pogodi koji!

IMG_0515.jpg
329414733_2829127920554853_900709831317913259_n.jpg

U lipnju 2020. godine počela sam kreirati svijet Once upon a tim in Croatia u kojem sada živi preko 4000 zaljubljenika u mitove i drevne bajke - priče koje nisu samo za malu djecu, već su univerzalni, arhetipski splet životnih istina i putokaza mudro zapakiranih kroz simbole i metafore.

U međuvremenu sam poslušala svoju intuiciju i niz sinkoniciteta koji su me doveli svjetskih mitologistica i Jungovskih psihoanalitičarki kao što su Maria Souiza, Sharon Blackie, Faranak Mirjalili (Anima Mundi School) i Clarisse Pinkole Estes uz pomoć kojih sam produbila znanja o interpretaciji mitova i bajki, simboličkom značenju njihovih motiva i likova te ono najbitnije - otkrila osobnu definiciju fraze "biti svoja".

A učeći od Jasne Held, naše najpoznatije hrvatske pripovjedačice i sama sam otkila pripovjedačicu u sebi pa tako danas ne pričam priče, nego ih pripovjedam, kako su to nekada raditi naši stari.

Sada je moja misija istraživati izvornu žensku prirodu u mitskim božicama i junakinjama bajki te sve to podijeliti s tobom.

Zato sam kreirala ciklus ženskih mitskih susreta "Preporodi se uz Žene koje trče s vukovima" kako bi zajedno oživjele ovu svojevrsnu "Bibliju za svaku ženu" koja je mnogim ženama promijenila život i način na koje doživljavaju svoju žensku prirodu.

Jesi li spremna odbaciti nametnu sliku one žene kakve trebaš biti i prigliti onu sliku ženu kakva želiš biti?

Te pritom:

 • Upoznati različite aspekte "Divlje žene" (što zapravo znači prirodna žena)

 • Prepoznati se u ženskim likovima bajki i pronaći ih u svojem životu

 • Napuniti se pozitivnom ženskom energijom

 • Razbiti mitove "normalnog" o ženskoj energiji

 • "Zapjevati svoju pjesmu"

Facebook cover i web dizajn.png
Image by Marc-Olivier Jodoin

"Postat ću ono što nisam, sve ono što želim,

Luda i mudra i divlja u isti tren"

"Grijeh", N. Dizdar

Kada bi pripovjedanje bajka, kreativna radionica i ženski krug imali dijete, ono bi se zvalo ženski mitski susret.

Koja je temeljna struktura svakog mitskog susreta?

1

2

3

4

Slušanje bajke koja oživljava tvoju maštu, imaginaciju i budi tjelesna osjetila

Interpretacija simbola priče i arhetipska analiza njezinih likova i metaforičkih slika

Razgovor u krugu žena, dijeljenje svojih priča, iskustva i dojmova

Kreativne vježbe, igre i rad s imaginacijom u skladu s temom susreta

Gdje se nalazimo?

Kako bi naše druženje bilo što opuštenije i ugodnije, želim te ugostiti u svojem domu u Zagrebu. Moja se kućna adresa nalazi u Čučerju, nekadašnjem prigorskom selu, a danas kvartu koji je dio zagrebačke Gornje Dubrave. Na samo pola sata od centra grada biti ćemo okruženi prirodom, šumom i zelenilom, a pokazati ću i obiteljsku drvenu kuću iz 1925. godine koja je zaštićeno kulturno dobro Grada Zagreba.

Naš će se susret održati u novouređenom prostoru koji je uređen u rustikalnom tonu i savršeno će se uklopiti u temu i ambijent večeri.

IMG_9953_edited.jpg
Facebook cover(3).png
Facebook cover(4).png

Što sve uključuje svaki susret?

Sudjelovanje na susretu u trajanju od 4 sata s uključenim materijalima za rad

Ukusne zalogaje tijekom susreta uz kavu i čaj

Sažetak interpretacije bajke (simbolike likova i motiva) u obliku infografike

Ulazak u Klub mitskih žena s kojim ostvaruješ 10% popusta na opcije cijena susreta

Prijave su zatvorene

Prijavi se na mitska pisma i saznaj nove datume ovakvih susreta

 • Što ako me privlače ove teme, a nisam se ranije susrela s knjigom "Žene koje trče s vukovima?
  Ja kažem: "nema veze". Ako te je nešto dublje privuklo bez obzira na spomenutu knjigu, to je i i više nego dovoljno. Nije nužno da si (pro)čitala knjigu "Žene koje trče s vukovima". Na susretu pripovjedam bajku i nakon toga te vodim kroz njezino dublje tumačenje i interpretaciju. P.S.: Susreti su otvoreni za žene svih dobi bez obzira na profesionalnu pozadinu, znanje i iskustvo. :) ​
 • Zašto nisi obradila sve bajke iz knjige, prema njihovom redoslijedu?
  U ovaj sam ciklus uvrstila one bajke i njihove teme koje sam duboko osjetila na svojoj koži i s njima sam se povezala na osobnoj razini. Osjećajući ih na taj način, jedino tako mogu punopravno stajati iza njihovog pripovjedanja i interpretacije, inače sve ostaje u sferi teorije, a to mi nije namjera s kojom pristupam svojem radu i djelovanju. Također sam prilagodila redoslijed bajki koje prate pojedino godišnje doba, njegov ugođaj i arhetipske osobine koje su komplementare s temama priča.
 • It's still not clear to me exactly what a female mythical encounter is. Can you further explain to me what the concept is about?
  Consider the meeting a creative workshop, the backbone of which is work with the world of imagination, archetypes and creative expression through a fairy tale and/or mythical story. You can think of it as a gym for your creativity muscle and self-reflection skills. And as a bridge to your subconscious world where the archetypes themselves are found. Some women described the meeting as a perfect "escape" from the harsh everyday life and roles (mothers, wives, daughters, employees, entrepreneurs...) in which they should be "perfect". Meetings are based on 6 key values which are normally nurtured within women's circles: The uniqueness of every woman's life path Common agreements aimed at creating a safe space and trust, sharing personal experiences and emotions (and laughter and tears) Equality of each participant Active listening and presence of each participant (no giving advice unless the person specifically requests it) Honest, open and transparent communications Vulnerability that is valued and respected And later informal socializing is like "icing on the cake" and is optional in nature.
 • I'm an introvert by nature, so I get (a little) anxious when I'm in a circle of unknown people. How many of us are there at the meeting?
  I myself have one foot deep in the world of introverts, so I am at a meeting of up to 10 women. This is a fact that I believe will encourage you to come anyway. :) But the most important thing of all - take it easy and give yourself time (we are surrounded by the phrase "get out of your comfort zone" too much). This feeling was felt by some women in past meetings (the type when they had to introduce themselves), but then it was somehow immediately relieving for that person to hear that others felt the same way. Before I started "honing" my presentation skills myself, I was like that. I felt terrible when I had to say something in front of a group of people (that's why I didn't raise my hand in the air in high school when I wanted to say something in class). Until I came to presentation skills training and saw that I could still do it. My self-confidence came with the action when I said to myself, "well, I managed to present it anyway, and I'm working on some mistakes for the next time". Even today it came to the fact that I actually adore the "performance". This is a clear example that you know that a lot of things are realistically possible for you too.
 • Who is this meeting NOT for?
  Not for: that woman who is skeptical about working with archetypes through myth and fairy tale does not believe or agree with the Jungian approach to the analysis of dreams, fairy tales and myths who is persuaded to come to the meeting who frantically goes from workshop to workshop (or self-help book/new age technique) because she is looking for a "key" solution to her problem or need who is looking for an opportunity to be in the center of attention of (un)famous people who is not interested in personal development
 • Jesam li članica Kluba mitskih žena?
  Ukoliko si kupila mitski e-paket "Pronađi sebe u vilinskom krugu slavenskiih božica i bića" ili sudjelovala na jednom ženskom mitskom susretu ili krugu 2022. godine, daaa! Ti si TA mitska žena (nije nužno da si unutar istoimene Facebook grupe) i ostvaruješ pogodnost od 10% popusta na cijene ulaznica za ovogodišnje susrete. :)
 • How can I get to the meeting location?
  The location is about 25 minutes by car from the center of Zagreb, and you also have the option of arriving by tram and bus (the bus stop is only half a minute's walk from the address itself). You will receive the exact address after sending the payment confirmation.
 • Is there a possibility to return the money?
  It is not possible to get a refund, but you can transfer the ticket to another name, no later than 24 hours before the start of the match.
 • What if you cancel the meeting and I have already paid for my place?
  Don't worry. In case of such situations, I will refund the full amount of your payment, no later than seven days after the cancellation.

Nisi još spremna za susret?

Nema forsiranja, sve u svoje vrijeme. :) Predlažem ti da istražiš koje sam poklone pripremila za tebe.

bottom of page