Jednom davno, a još i danas...

Perunfest 2022. © Iva Lulić photography.JPG
Perunfest 2022 © Iva Lulić photography. .JPG

Živjela je jedna

Lorena.

Volim sve što je tajno, mistično, pomalo zaboravljeno i u sebi nosi dobru priču s još boljom porukom. Po prirodi sam istraživačica i zaljubljenica u povijest i kulturu drevnih civilizacija koja je u vječitoj potrazi sa novim spoznajama. A kao Strijelac i rođeni optimist, vjerujem u svijet neograničenih mogućnosti i slobode izričaja.

Zašto slavenska mitologija?

Mitologija je za mene idealan spoj svega navedenog, jedna duboko usađena kolektivna priča puna zanimljivih likova i arhetipova koja pomaže spoznati istinu o svijetu i čovjeku. A kao Hrvatica s tragovima češke krvi, slavenska mitologija je za mene povratak svojim korijenima i otkrivanje one strane povijesti o kojoj se ne uči u školi (a trebalo bi se, po mojem mišljenju).

Kako sam došla na ideju "Once upon a time in Croatia"?

Od kada znam za sebe pratim teme iz područja rubne znanosti. Uživala sam čitati o fantastičnim bićima, vješticama, NLO-ima i piramidama. Na početku svojih dvadesetih, intezivnije sam počela istraživati područje arhetipske mitologije i psihologije, dok sam paralelno otkrila ljubav prema storytellingu i vještini prezentiranja sadržaja. Svoju kreativnu crtu te vještinu za vođenjem i realizacijom ideja "ispolirala" sam na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu gdje sam diplomirala produkciju. Stoga je na mom životnom putu prirodno ušetala  slavenska mitologija. "Once upon a time in Croatia" je rezultat moje potrebe da kreiram jedno mjesto gdje mogu s tobom podijeliti sve vezane (ponekad složene i zamršene) priče na jednostavan, razumljiv i zanimljiv način.

I što ako krenemo skupa na ovo putovanje?

Ovdje si s razlogom, a svako putovanje kreće prvim korakom. Zato predlažem da jedan od njih bude pretplata na na Once upon a time Newsletter gdje dobivaš besplatnu e-knjigu o najpoznatijim slavenskim bogovima i mnoštvo drugih zanimljivosti iz svijeta Slavena i srodnih tema ili slanje poruke ukoliko imaš neko dodatno pitanje.

Jedva čekam sve što dolazi!

Lorena

"Gdje ima ljubavi, nijedno zlo ne šteti. Gdje nema ljubavi, nijedno dobro ne koristi."