top of page

Jednom davno, a još i danas...

Perunfest 2022. © Iva Lulić photography.JPG
Perunfest 2022 © Iva Lulić photography. .JPG

Živjela je jedna

Lorena.

Volim sve što je tajno, mistično, pomalo zaboravljeno i u sebi nosi dobru priču s još boljom porukom. Po prirodi sam istraživačica i zaljubljenica u povijest i kulturu drevnih civilizacija koja je u vječitoj potrazi sa novim spoznajama. A kao Strijelac i rođeni optimist, vjerujem u svijet neograničenih mogućnosti i slobode izričaja.

Zašto slavenska mitologija?

Mitologija je za mene idealan spoj svega navedenog, jedna duboko usađena kolektivna priča puna zanimljivih likova i arhetipova koja pomaže spoznati istinu o svijetu i čovjeku. A kao Hrvatica s tragovima češke krvi, slavenska mitologija je za mene povratak svojim korijenima i otkrivanje one strane povijesti o kojoj se ne uči u školi (a trebalo bi se, po mojem mišljenju).

Kako sam došla na ideju "Once upon a time in Croatia"?

Od kada znam za sebe pratim teme iz područja rubne znanosti. Uživala sam čitati o fantastičnim bićima, vješticama, NLO-ima i piramidama. Na početku svojih dvadesetih, intezivnije sam počela istraživati područje arhetipske mitologije i psihologije, dok sam paralelno otkrila ljubav prema storytellingu i vještini prezentiranja sadržaja. Svoju kreativnu crtu te vještinu za vođenjem i realizacijom ideja "ispolirala" sam na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu gdje sam diplomirala produkciju. Stoga je na mom životnom putu prirodno ušetala  slavenska mitologija. "Once upon a time in Croatia" je rezultat moje potrebe da kreiram jedno mjesto gdje mogu s tobom podijeliti sve vezane (ponekad složene i zamršene) priče na jednostavan, razumljiv i zanimljiv način.

I što ako krenemo skupa na ovo putovanje?

Ovdje si s razlogom, a svako putovanje kreće prvim korakom. Zato predlažem da jedan od njih bude pretplata na na Once upon a time Newsletter gdje dobivaš besplatnu e-knjigu o najpoznatijim slavenskim bogovima i mnoštvo drugih zanimljivosti iz svijeta Slavena i srodnih tema ili slanje poruke ukoliko imaš neko dodatno pitanje.

Jedva čekam sve što dolazi!

Lorena

"Gdje ima ljubavi, nijedno zlo ne šteti. Gdje nema ljubavi, nijedno dobro ne koristi."

bottom of page